Kettingbotsing E314
Volledig scherm
Kettingbotsing E314 © RTZ

E314 volledig versperd na kettingbotsing

BinnenlandDe E314 ter hoogte van Heusden-Zolder is vanochtend even volledig versperd geweest na twee kettingbotsingen. Die gebeurden allebei in de richting van Leuven, net aan het parkeerterrein van Zolder. 

3 reacties

  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Als ik naar of van het werk tuf met cruise control op, achter een vrachtwagen op veilige afstand zie ik ze telkens voorbij vliegen de typische desk-drones. Gefrustreerde jochies in hun bedrijfswagentjes, bijna bumper tegen bumper, gefrustreerd, gerobotiseerd lege blik om zo snel mogelijk thuis te geraken. Dat komt er dan van als je geen afstand houdt.
  • patrice nuyts

    6 jaar geleden
    Als je allemaal dezelfde snelheid rijd met te weinig afstand zal dit nog meer gebeuren. Maar verschillende snelheden, daar wil Weyts vanaf via trajectcontroles. Dit kan je alleen tegengaan door zoals Duitsland een terugkerende campagne(halber Tacho) voor afstand.
  • Hans Benoit

    6 jaar geleden
    De verkeersomstandigheden dezer dagen zijn optimaal en toch zoveel kettingbotsingen?Waarschijnlijk GSM gebruik achter het stuur,je moest eens weten hoeveel weggebruikers dit verbod aan hun laars lappen.Zogenaamde sensibiliseringscampagnes helpen hier niet.Keiharde repressie met inbeslagname en verbeurd verklaren van wagen is de enige oplossing maar dat invoeren durven de angsthazen politiekers niet,bang om stemmen te verliezen.