BrunoPress
Volledig scherm
© BrunoPress

Waarom is vrouwenmode duurder dan mannenmode?

Hoewel vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen, betalen zij doorgaans meer voor heel wat zaken. Denk bijvoorbeeld aan bussen shampoo, scheermesjes, de kapper én ook kleren blijkbaar. Volgens een onderzoek van de gerenommeerde modewebsite Business of Fashion (BoF), loopt het prijsverschil bij luxekleding echt helemaal de spuigaten uit. Hoe kan dat?

6 reacties

  • Koenraad Praille

    6 jaar geleden
    Je moet dan weten dat een T shirt met print in productive maar 0.8 usd kost !!!!! Heb er net moeten prijs vragen voor 1,5 milj stuks al de rest is logistiek, opslag en vooral marketing! Niets met genslacht te maken
  • johan De Coninck

    6 jaar geleden
    Omdat vrouwen qua "Personality trades" over het algemeen meer "Agreeable" zijn dan mannen en dus bereid zijn meer uit te geven en als vrouwen evenveel als mannen willen verdienen kan dat maar dan moeten ze voor andere carrières kiezen die meer betalen en minder halftijds werken.
  • Filip Van Holsbeeck

    6 jaar geleden
    Omdat vrouwen bereid zijn meer geld uit te geven aan kledij dan mannen.
  • Landon Wilkinson

    6 jaar geleden
    Vrouwen verdienen niet minder dan mannen. In tegendeel, met alle extra voordelen die vrouwen krijgen wanneer ze zwanger zijn, verdienen ze zelfs meer.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Vrouwen betalen meer omdat hun eisen anders liggen. Pareltjes, kettinkjes, ... zijn ook duurder in de productie van dat kledingstuk of dat paar schoenen. Een 'exclusieve' kleur betekent voor de producent ook de inkoop van een duurdere verf... pink tax... je kan ze vermijden door al die fantasietjes te vermijden. Er is meer werk aan dat T-shirt, dat paar schoenen, dus betaal je meer. Stop 'shaming men'.