© Jos Gregoor

Leerlingen 't Nederwijsje maken kennis met 't Kietelt

Tijdens de voorbije vastenperiode maakten de leerlingen van 't Nederwijsje kennis met VZW 't Kietelt. Deze vereniging biedt kinderen in kansarmoede de gelegenheid om hun verjaardag op een fijne manier te vieren.

Jos Gregoor

Dinsdag 20 februari kwam Mark Breemans naar onze school om de kinderen en ouders te vertellen over dit project.De naam van de vzw 't Kietelt komt van "ieder kind telt". Ieder kind heeft het recht op onderwijs, vrije tijd, ... maar ook om zijn verjaardag te kunnen vieren.Vele kinderen in kansarmoede worden niet uitgenodigd op verjaardagsfeestjes omdat ze er zelf ook geen kunnen geven.

VZW ’t kietelt is uitgegroeid tot een stabiele organisatie die al in meer dan 10 gemeentes werkzaam is. Jarig zijn is een feestje! Je krijgt cadeautjes, trakteert je klas en vriendjes komen taart eten en spelletjes doen. Tenminste, dat is de bedoeling. Helaas zijn er in Limburg en een deel in Vlaams Brabant waar deze vereniging actief iskinderen die sociaal worden buitengesloten omdat ze opgroeien in armoede. Dat betekent: geen schooluitstappen, geen sport en …. geen leuke verjaardag. En voor deze kinderen is er vzw Kietelt. Want ieder kind verdient een verjaardag.

Dinsdag 17 april overhandigden we aan Mark Breemans een cheque waarmee 10 kinderen hun verjaardag kunnen vieren. Dankzij dit project leerden we onze kinderen ervaren wat het is om uitgesloten te zijn als kind en we leerden hen delen met kinderen in kansarmoede. Om dit project te steunen organiseerden we een koffiestop en een rommelmarkt.Het overgebleven speelgoed van de rommelmarkt werd geschonken aan een kinderziekenhuis in Bosnië-Herzegovina. (http://www.hbvl.be/cnt/bljge_01700896/petra-gijbels-start-humanitaire-actie-voor-bosnie)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer