Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Londen wil plastic rietjes in de ban doen

BuitenlandDrinken met een plastic rietje is binnenkort verleden tijd in Groot-Brittannië. De Britse regering wil de verkoop van de rietjes verbieden. Het plan is onderdeel van een breder pakket maatregelen tegen de vervuiling van rivieren en zeeën met plastic, meldde de BBC.

7 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er is nog zo veel dat men kan verbieden. Verbieder, een beroep met toekomst. Doorgaans wordt wat verboden wordt vervangen door een even slecht of nog slechter alternatief. Het beroep van opvoeder, leren omgaan met wat je gebruikt en verbruikt, is dan eerder aan het uitsterven.
  • Lien Merens

    6 jaar geleden
    Leuk zo bij de brikjes die je je kinderen meegeeft naar de school. Hoe willen ze 't daar gaan oplossen, bamboostokjes bijsteken? Verplicht een herbruikbaar doen aanschaffen? Leuk als je 't dan ook weer proper krijgt OF als dat kind juist ergens dat rietje vergeet en 't haast vanzelf uit de boekentas wegloopt.
  • Rene Dannau

    6 jaar geleden
    plastieken vorken of gehele bestekken en borden en vele stukken speelgoed voor mens en dier terug naar hout en papier of gewoon ijzer ook de verpakkingen zijn er te veel.
  • Filip Van Holsbeeck

    6 jaar geleden
    Waarschijnlijk geen Brits product.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Dat men eens stimuleert op wegwerpzakjes te hergebruiken. Dat vergeten ze 'bewust'? Ja dat zakske van de Carrefour werd door mij gretig hergebruikt. Papieren klasseren, natte kleding na de fitness, ... De politiek wil dat we speciaal pedaalemmerzakken hiervoor gebruiken...