© kvh

KAART. Zoveel auto's rijden er rond in uw gemeente

Het Belgische voertuigenpark is de voorbije tien jaar enorm aangegroeid. Zo reden er in 2006 'slechts' 6.251.428 voertuigen rond op de Belgische wegen. Vandaag zijn dat er meer dan een miljoen meer: 7.301.766. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het gaat dan over alle voertuigen, dus niet alleen personenwagens maar ook vrachtwagens, motorfietsen, enzovoort.

Als we enkel kijken naar het aantal ingeschreven personenwagens, komen we uit op 5.712.061. Daarvan rijden er 493.382 rond in onze provincie. Maar hoeveel zijn er dat in uw gemeente? U ontdekt het op onderstaande kaart:


De afgelopen maanden voerden we samen met iVox een grootschalige enquête uit naar de mobiliteit in Limburg. Hoe vaak nemen we onze auto? Wat vinden we van het openbaar vervoer? Wat is het grootste mobiliteitsprobleem? Om deze resultaten te duiden zijn we nog op zoek naar mensen die willen getuigen over hun mobiliteitsgebruik en de problemen/kansen die ze ervaren.

Ben jij iemand die…

  • met de fiets naar het werk rijdt?
  • carpoolt met andere Limburgers richting Leuven/Brussel?
  • naar Antwerpen pendelt en de files en reistijd de afgelopen jaren zag toenemen?
  • een bedrijf heeft in de buurt van de Noord-Zuidverbinding en economisch verlies lijdt door de opstoppingen?
  • in de buurt van Sint-Truiden woont en je elke dag opnieuw ergert aan de slechte verbinding met de E40?

Laat het ons dan zeker weten via hier@reageren.be. Vergeet zeker niet je naam en je telefoonnummer te vermelden. Alvast bedankt! De resultaten leest u vanaf maandag 3 oktober een week lang in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer