.
Volledig scherm
. © Shutterstock

40 procent van reizende gezinnen met kinderen vaccineert zich niet

Vier op de tien Belgen laat zich niet vaccineren voor ze op exotische reis vertrekken. Dat blijkt uit een rondvraag bij 753 reizende Belgen. Het grote merendeel is vaak gewoonweg niet op de hoogte dat ze zich moeten beschermen. Een kleine 15 procent van hen vindt een spuitje niet nodig, of heeft schrik voor de bijwerkingen. 

1 reactie

  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    hier asiel omdat gevaar liepen eens papieren terug geen gevaar meer??wel papieren terug geven veel te vlug belg zouden 20jaar hier minstens voor euro ID -Be te krijgen
  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. “Eierstokkanker is een stille doder”: maar na 30 jaar is er een betere behandeling dankzij deze Belgische oncoloog
    PREMIUM

    “Eierstok­kan­ker is een stille doder”: maar na 30 jaar is er een betere behande­ling dankzij deze Belgische oncoloog

    Eierstokkanker is en blijft een bijzonder dodelijke ziekte, maar een nieuw medicijn verlengt voor het eerst in dertig jaar de levensvooruitzichten van de patiënten. Het wereldwijde onderzoek naar dat middel werd geleid door professor Toon Van Gorp (49), hoofd van de dienst gynaecologische oncologie van UZ Leuven. “Dit is nog maar het begin,” zegt hij. “We onderzoeken nu of we ook de kans op genezing met dit medicijn kunnen opkrikken.”