Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Vandeurzen zet 250 bijkomende hulpverleners in na beroerd rapport over crisisjeugdhulp

Voor een vierde van de jongeren die nood hebben aan opvang en begeleiding, is er geen optie in het bestaande hulpprogramma in Vlaanderen. Dat wordt duidelijk in een rapport van het Rekenhof. In een aanvullende bericht laat Vandeurzen nu weten dat er snel 250 extra hulpverleners  ingezet zullen worden, en dat er 3 miljoen wordt geïnvesteerd voor de zorggarantie voor peuters. 

6 reacties

  • Emi Hergersberg

    6 jaar geleden
    Voorkomen is altijd beter dan genezen. Kan men er niet voor zorgen dat er minder jeugdzorg nodig is? Sommige mensen willen alles : kinderen op de wereld zetten en hun eigen leven leiden....
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Enorme pestproblemen op school en sociale media , kinderen en jongeren die uit oorlogsgebied naar hier komen , ernstige opvoedingsproblemen , en zware gedragsstoornissen zijn maar enkele van de vele redenen die onze hedendaagse maatschappij met zich meebrengt . De massale besparingen in de zorg hebben ervoor gezorgd dat deze groep totaal in de kou is blijven staan . Hoog tijd voor ingrijpende veranderingen !
  • Roger Van Acker

    6 jaar geleden
    Vroeger bestond dit allemaal niet,te kort aan opvoeding.Weeral geld wie gaat nu zijn zakken vullen, en ja ik lees Freya die kent het verschil niet tussen 1 miljoen en 1 miljard.
  • mieke vermeulen

    6 jaar geleden
    Die ouders waarvan groen vroeger spraken die gingen voor ons pensioen zorgen , het resultaat is dat die mensen ons nu 8 miljard per jaar kosten , zonder rekening te houden met scholen gevangenissen wegen overvol opvangplaatsen tekort voor die jongeren , bijna geen bos en groen meer alles is overvol in ons piepkleine landje .
  • Dan Midden

    6 jaar geleden
    cijfers van "jeugdzorg" te Mol: 99 procent van de jongeren gaan nadien ergere feiten plegen terwijl ze reeds binnen steken voor zeer zware feiten. Is het niet beter ze gewoon levenslang binnen te houden en ze arbeid te laten verrichten voor de kost en inwoon die ze krijgen. Zou dit de maatschappij niet ten goede komen ipv steeds extra middelen te vragen, steevast vlak voor verkiezingen? Wie gelooft Freya trouwens nog?