Verdediging meent dat Klok schuldig is aan opzettelijke slagen zonder intentie tot doden

© BELGA

De verdediging van de 60-jarige Amsterdammer Robert Klok, die terechtstaat in het Tongerse hof van assisen, meent dat hun cliënt op 6 april 2013 niet de intentie had om de 54-jarige slager Mathieu Henkens te doden.

sdv

Nochtans bracht Klok hem 29 messteken en minstens 6 hamerslagen toe. “Klok heeft gehandeld in een hallucinante vlaag van frustratie. Hij heeft Henkens niet bewust gedood. Hij wilde Henkens heel hard pijn doen en hem met de hamer stil krijgen. Henkens bleef praten en maakte geluiden en daar kon Robert niet meer tegen”, pleitte Nathalie Buisseret.

Beschuldigde Klok hanteerde deze visie al van in het begin van dit proces. “Ik heb Mathieu Henkens niet bewust gedood”, zei Klok vorige vrijdag. Dat standpunt probeerde ook meester Nathalie Buisseret had te maken tegenover de jury. “Ik kan begrijpen dat u het niet heeft voor deze ruwe, arrogante Amsterdammer. Hij vertelt allerlei zaken zonder filter en dat komt bijzonder hard aan. Er zijn over Klok ook mooie dingen verteld door zijn 10 jaar oudere broer en zijn ex-vriendin. Hij kan er niets aan doen dat hij narcistisch en egocentrisch geboren is”, ging Buisseret verder die vervolgens naar de feiten van 6 april 2013 ging.

“Hij heeft in een hallucinante vlaag van frustratie gehandeld. De feiten tonen absoluut niet aan dat hij bewust handelde. Hij had het veel korter en simpeler kunnen uitvoeren, als hij bewust te werk was gegaan. Het is verschrikkelijk wat hij gedaan heeft. Er is geen reden te twijfelen aan wat Klok vertelt, zo ruw en zo grof als hij het verwoordt. De messteek in het linkeroog. Klok is wel consequent gebleven in zijn verklaringen. In andere processen is er een evolutie. Hij wilde dat Henkens blind was. Deze man had niet de intentie om Henkens te doden. Hij was in een zodanige razernij geraakt dat hij het niet meer wist”, aldus Buisseret.

Donderdagnamiddag is er tijd voor de replieken en krijgt Klok het laatste woord. Dan zal de jury zich terugtrekken om te antwoorden op de schuldvragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen