Filter Café Filtré
Volledig scherm
© Filter Café Filtré

Scholenprotest tegen luchtvervuiling breidt uit

De scholenactie tegen luchtvervuiling van de bezorgde Brusselse ouders van het collectief Filter Café Filtré blijft zich uitbreiden. Vandaag neemt een zestigtal scholen deel aan de actie die werd opgestart na het rapport van Greenpeace en de 'Pano'-reportage van de VRT rond luchtvervuiling aan de schoolpoort.

21 reacties

  • mieke jansens

    6 jaar geleden
    zet ze niet met de auto af dan ..hypocrieten
  • Jef Lois

    6 jaar geleden
    Deze kinderen worden allemaal op geluld, als de wind even uit het oosten komt hebben we alle smog van de Duitse kolen centrales en daar zeggen ze niks van. De duizenden vrachtwagens de grote schepen die aanleggen in Antwerpen de duizenden vliegtuigen die op stijgen in Zaventem of gaan de ouders die uitstoot ook tegen houden aan de grens van hun dorp of school? Huichelaars ben er zeker van dat die ouders allemaal met de wagen rijden.
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Stop dan in de eerste plaats met de kinderen (meestal te laat) met de auto af te zetten voor de schoolpoort, als het even kon reden ze zelfs tot in de klas. Ik spreek uit ervaring want de schoolpoort is aan de overkant van de straat, een straat die de rest van de dag bijna verkeerloos is dus ik zie wie de vervuilers zijn.
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    In zone 30 is er altijd luchtvervuiling door auto's. Dan moeten ze alle zone 30 afschaffen of wa?
  • jan verstrepen

    6 jaar geleden
    En binnenkort op verlof met de auto of het vliegtuig.