De dader (57) van het vluchtmisdrijf op Winterland had 17 biertjes op: “Ik hoorde een klap en hoorde mensen schreeuwen, maar ik kon de link niet leggen", zei hij bij een eerdere zitting op de politierechtbank.
Volledig scherm
De dader (57) van het vluchtmisdrijf op Winterland had 17 biertjes op: “Ik hoorde een klap en hoorde mensen schreeuwen, maar ik kon de link niet leggen", zei hij bij een eerdere zitting op de politierechtbank. © Vandael / Daelemand

Rijverbod en 18 maanden cel voor dronken wegpiraat (57) die drie twintigers van de baan maaide op Winterland

De politierechtbank van Hasselt heeft de 57-jarige man uit Diepenbeek, die begin dit jaar aan Winterland drie twintigers van de baan maaide, veroordeeld tot een rijverbod van drie jaar, een celstraf van achttien maanden, waarvan zes met uitstel. “De houding van beklaagde is uiterst laakbaar”, luidt het vonnis. “De uitspraak dat hij zo zat was dat hij niets gemerkt heeft, is zonder meer wraakroepend.” 

4 reacties

  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Levens lang rijverbod ! De enige juiste straf !
  • censor

    6 jaar geleden
    Dus kan men ongestraft mensen wegmaaien van de oopenbare weg in dronken toestand...het wordt gortiger met de dag hier, een werkstraf, die waarschijnlijk nooit zal opgevolgd worden. Celstraf met uitstel..wat een zever, pak die auto af, levenslang rijverbod, dan hoeft die 'voorwaardelijke' straf niet meer
  • wim rooyakkers

    6 jaar geleden
    De slachtoffers komen er bekaaid vanaf
  • Carlo Blanckaert

    6 jaar geleden
    Komaan, dit is toch geen straf. Die man had lak aan wat hij uitgericht had. Zelfs in dronken toestand weet je waar je mee bezig bent.