Experts onderzoeken de bank waar de Skripals werden gevonden op sporen van het gevaarlijke gif Novichok.
Volledig scherm
Experts onderzoeken de bank waar de Skripals werden gevonden op sporen van het gevaarlijke gif Novichok. © AFP

Wetenschapper die hielp bij ontwikkeling van zenuwgif Novichok: “De Skripals zijn niet de enige slachtoffers op mijn geweten”

Rusland blijft ontkennen dat het ook maar iets te maken heeft met de vergiftiging van Sergei Skripal en zijn dochter of dat ze het gebruikte zenuwgif Novichok in hun bezit hebben. Maar een Russische wetenschapper getuigt tegen de BBC dat hij mee het gif heeft ontwikkeld voor zijn land. 

6 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Hij heeft de informatie (data) van iemand anders. En dan nog vervoerd met een proefbuisje?
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Raar dat zoveel NEO griepvarianten en herseninfarcten voorkomen tegenwoordig ! Kunnen ze uw hersenen (ook al ) niet meer spoelen ? Dan zie je het "fake" news dagelijks de revue passeren ! (laat je niet zomaar) DOEN, denkende aan de ultra liberale ORDE woorden.(met de desinformatie over pensioenen, fraudebestrijding , milieu,etc...)
  • johan debue

    6 jaar geleden
    Geloof niets van wat daar in staat ongeloofwaardige propaganda.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Die Russische wetenschapper verblijft toch niet meer in Rusland mag ik hopen. Anders zou Poetin hem snel zijn ontwikkeling kunnen laten uittesten.
  • Pepijn Dever

    6 jaar geleden
    In het originele interview spreekt de man van "misschien" en zelfs "waarschijnlijk niet" Ook beweert hij het goedje over zijn hand gemorst te hebben en "het afgespoeld te hebben met water" Dit is geen vertaling maar een volledige herwerking van wat de man zei. En dan durven claimen dat men niet aan propaganda doet.