© Jan Van der Perre

Antwerpse ondernemers die problemen kenden door de knip krijgen hinderpremie met terugwerkende kracht

Vandaag keurde de Vlaamse Regering een aanpassing aan de hinderpremie goed waardoor handelaars rond de knip, die nu sinds december 2017 geen premie meer ontvingen, retroactief terug een premie kunnen ontvangen. Dit is een handreiking naar onder meer Antwerpse handelaars die door de vertraging van de werken aan de Leien het water tot aan hun lip zien stijgen. Open VLD, die de kat de bel aanbond, reageert tevreden.

jtp

Open Vld lijsttrekker Philippe De Backer: “Onze Antwerpse handelaars die zich, in moeilijke tijden, dubbelplooien om bij te dragen aan de levendigheid en de economie van deze stad, kunnen op dit moment elke vorm van steun gebruiken.”

De lijsttrekker roept daarom nogmaals op om meer rekening te houden met de Antwerpenaar en de Antwerpse ondernemers: “Wij staan al maanden in de woestijn te roepen voor een extra Antwerpse hinderpremie, spreiding van de werken en een echte taskforce onder leiding van de burgemeester die àlle werken in onze stad coördineert en ook met de burger communiceert. Deze vragen blijf ik stellen. De stad moet een bondgenoot van haar inwoners zijn en van de schepen kan verwacht worden een vinger aan de pols te houden.”

Handelaars die reeds een inkomenscompensatievergoeding en/of rentetoelage ontvingen, zullen die dankzij dit besluit, verder kunnen blijven ontvangen tot de einddatum van de hinderperiode (deze vergoedingen liepen nu maar tot 31 december 2017).

Voor hinder van werken die reeds vóór 1 juli 2017 gestart waren kunnen door de wijziging ook nog nieuwe aanvragen tot het bekomen van een inkomenscompensatievergoeding en/of rentetoelage ingediend worden zolang de werken duren (aanvragen konden nu maar tot uiterlijk 31 december 2017 ingediend worden).

Ook bij de nieuwe hinderpremie, voor werken die gestart zijn na 1 juli 2017, wordt voorzien dat de sluitingspremie voortaan voor de ganse duur van de hinder kan toegekend worden i.p.v. de huidige maximumduur van 365 sluitingsdagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER