REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Europa start diplomatiek offensief om VS-sancties tegen Rusland af te zwakken

BuitenlandVerscheidene Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen om de sancties die ze twee weken geleden namen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen. Dat schrijft de Britse krant Financial Times.

18 reacties

  • Patrick Dewael

    6 jaar geleden
    Europa had in eerste instantie niet moeten instemmen met de sancties. Voor zover ik weet heeft de VS Europa de les niet te spellen en als Europa beslist de sancties op te heffen dan doen ze dat en er is niets dat de VS daartegen kan beginnen. Wat zouden ze kunnen doen? Sancties opleggen tegen heel Europa? Dan vrees ik dat de VS zichzelf economisch kapot maakt. Nee, het wordt hoog tijd dat Europa zelf beslissingen neemt zonder te kijken of VS het wel goed vindt.
  • Daan Roos

    6 jaar geleden
    Bert denk ook eens Kosovo waar de VS hun grootste militaire basis in Europa heeft gebouwd. En wat de Geogische oorlog betreft, wat heeft de Geogische bevolking met Sashkavili, de held van Europa, nadien gedaan?
  • Nicolas Ivanov

    6 jaar geleden
    Het kan niet duidelijker zijn. Wij zijn niet onafhankelijk maar door de VS geannexeerde gebieden. Onze politiekers kunnen niks beslissen.
  • dirk maes

    6 jaar geleden
    De EU zou zelf ookj hogere sancties moeten doen. Een totaal verkeerd signaal. Rusland bezet 3 Europese landen, ze kunnen niet hard genoeg boeten.
  • Said T.

    6 jaar geleden
    Elke Amerikaanse sancties tegen Rusland treffen in het eerste plaats Europa. Amerika geeft geen moer om Europa. Sterke Euro munt is slecht voor Dollar. Schandalig dat EU zo afhankelijk is van US, en telkens US moeten gaan smeken wat we mogen doen en wat niet. Erg voor de mensen,