Groen zet geluk centraal in verkiezingscampagne: “Samen besturen met N-VA? Uitgesloten”

© Guy Puttemans

“Groen maakt gelukkig.” Met die slogan geven de groenen vandaag de aftrap van hun lokale verkiezingscampagne. De Groenen zijn vastbesloten: samen besturen met de N-VA is “uitgesloten”, zegt Almaci aan VRT Nieuws.

tvb, gjs

Vandaag blazen de groenen verzamelen in Gent om de officiële start van hun campagne in te luiden. Duizenden militanten gaan van deur tot deur. En typisch Groen: de flyer die ze uitdelen, is gedrukt op bloemzaadpapier, die je dus kan planten.

Volgens de ecologisten maakt groen (ook zonder hoofdletter) dan ook écht gelukkig. De partij beroept zich op een enquête die ze bij onderzoeksbureau iVox bestelde. Als de Vlaming drie zaken mag opsommen die hij belangrijk vindt voor zijn buurt, dan kiest meer dan één op de vijf voor ‘voldoende groen’.

(lees verder onder de resultaten)

© ivox

“Er wordt veel over cijfers en Excel­bestanden gedebatteerd, maar te weinig over wat mensen echt gelukkig maakt”, zegt voorzitter Meyrem Almaci. “Onze campagne draait rond het aanpakken van verkeersdrukte, het werk maken van gezondere lucht en betaalbare woningen, en het versterken van het samenleven.”

De campagne zal haast volledig afhangen van de inzet van vrijwilligers. “We hebben nog nooit zo veel mensen gehad die de boer willen opgaan”, aldus Almaci. “Menselijk kapitaal is onze grote sterkte.”

N-VA

Bij de start van de campagne vroeg VRT Nieuws Almaci hoe groot de kans is dat Groen samen met N-VA zal besturen. “Die is uitgesloten”, aldus de voorzitster. “We zijn de uitdager van N-VA in Antwerpen en dat gaan we blijven. Ons programma staat diametraal tegenover wat het stadsbestuur daar doet. Dat stadsbestuur maakt de mensen ongelukkig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen