Onder andere de voormalige Franse premier Manuel Valls ondertekende het manifest.
Volledig scherm
Onder andere de voormalige Franse premier Manuel Valls ondertekende het manifest. © EPA

300 grote namen ondertekenen manifest "tegen nieuw antisemitisme" in Frankrijk

Driehonderd grote namen hebben een manifest ondertekend "tegen het nieuwe antisemitisme" in Frankrijk, het gevolg van "de islamistische radicalisering". Ze hekelen "de mediatieke stilte" en een "stille etnische zuivering" in sommige wijken. Het manifest staat vandaag in de krant Le Parisien.

8 reacties

  • Jean West

    6 jaar geleden
    Ik heb een handtekening gezet en kan weer verder. Ze doen zoals altijd.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Wel Giwdul Reobv, misschien kunt u zich scharen bij diegenen waar die 300 prominenten zich tegen verzetten. Wie vechten daar voor hun overleving na wat hen eeuwenlang is aangedaan? Wie van die stenengooiers heeft daar ooit gewoond ? Niemand, want het is hun land niet dat ze trouwens nooit hebben gehad.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Deze morgen op RTL de Imam gehoord die van die associatie president is .Toen hem er op gewezen werd dat er in de Koran toch vele teksten voorkwamen tegen andersdenkenden waarop de terroristen zich baseren,en of de Koran niet aan hervorming toe was om al die verzen uit het boek weg te laten.Antwoord was nee, omdat die teksten in zijn historische context moesten gezien worden (sic)!.
  • Rania Desaegher

    6 jaar geleden
    Men wordt eindelijk wakker. Ook vanuit België vertrekken meer en meer Joden terug naar Israël, een zeer spijtige zaak. En wat krijgen we in de plaats?
  • Erwin Werwaarts

    6 jaar geleden
    Rechtse en linkse politici tekenen tesamen een manifest tegen antisemitisme en de mediastilte erover . De Franse elite beschouwt de oorzaak , de islamitische radicalisering , slechts als een sociale revolte . Extreem links gebruikt deze sociale revolte als excuus tot antizionisme . Mag ik dan besluiten dat de media en de Franse elite extreemlinks zijn ?