© Photo News

Avicii had net een nieuw album klaar: “Nog onduidelijk wat ermee gaat gebeuren”

De pas overleden Zweedse top-dj Avicii had net een nieuw album afgewerkt. Dat heeft de directeur van zijn platenmaatschappij verteld aan het tijdschrift Variety. Neil Jacobson hoopt op termijn met de plaat te kunnen doen wat de dj altijd al gewild had: zijn nieuwe muziek laten horen aan de hele wereld.

mrra

“Ik ga samenzitten en praten met de familie van Tim, als ze allemaal de kans hebben gehad om weer op adem te komen”, zegt Jacobson. Wanneer en of fans dat nieuwe album ook te horen krijgen, is dus nog even afwachten.

Plots overleden

De Zweedse artiest, dj en producer Avicii is vrijdag op 28-jarige leeftijd overleden. Hij werd vrijdagmiddag (lokale tijd) dood aangetroffen in Masqat, de hoofdstad van Oman. De dj-producer leed al enige tijd aan acute pancreatitis, in 2013 vertelde hij de ziekte het gevolg was van jarenlang en zwaar alcoholmisbruik, veelal om zijn plankenkoorts te onderdrukken. Ook moest hij onder het mes om zijn appendix en galblaas te laten verwijderen als gevolg van de ziekte.

“We gaan niet uit van kwaad opzet.” Dat meldt de politie van Masqat. “We weten wat er gebeurd is. We kiezen er echter voor om het niet te verspreiden in de media.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER