© REUTERS

David Goffin ontmoet Mahut in kwartfinales Metz

David Goffin (ATP 14) heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales op het ATP-tennistoernooi van het Franse Metz (hard/463.520 euro).

Tweede reekshoofd Goffin haalde het in de tweede ronde in twee sets van de 26-jarige Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 87): 6-4 en 6-2 na 1 uur en 6 minuten. In februari staan beide spelers mogelijk opnieuw tegenover mekaar, want dan neemt België het in de eerste ronde van de Davis Cup op tegen Duitsland.

"Twee jaar geleden speelden we hier de halve finale tegen elkaar", herinnerde Goffin zich, die ook toen won. "Sindsdien hebben we elk een andere weg afgelegd en ik ben hem niet meer tegengekomen, maar ik heb wel dingen van die wedstrijd onthouden. Ik wist dat ik druk moest zetten bij elk opslagspel en dat heeft ervoor gezorgd dat ik relatief makkelijk heb kunnen winnen. Mijn returns waren heel goed. Dat was de enige manier om deze wedstrijd in handen te houden, ik mocht hem geen vertrouwen laten opdoen."

In de kwartfinales in Frankrijk neemt Goffin, in 2014 toernooiwinnaar in Metz, het eerstdaags op tegen het Franse achtste reekshoofd Nicolas Mahut (ATP 40), die in twee sets (6-3 en 6-4) te sterk was voor de 29-jarige Oekraïner Illya Marchenko (ATP 50), begin oktober het topreekshoofd op het Ethias Open in Bergen.

In de onderlinge confrontaties staat het 1-1 gelijk. In 2012 trok de Belgische nummer een in Winston Salem aan het langste eind, vorig jaar was Mahut de beste op het grastoernooi in Rosmalen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer