Beerschot Wilrijk geeft dubbele voorsprong uit handen tegen Oostende

Na vijf speeldagen in Play-off 2 wacht Beerschot Wilrijk nog steeds op een eerste overwinning. Nochtans waren de Mannekes zondag perfect begonnen tegen KV Oostende: al na drie minuten opende De Jonghe de score, Van den Bergh verdubbelde na twintig minuten. Toch kwam KVO nog voor de rust langszij: 2-2. Dat was meteen ook de eindstand, na vijf speeldagen staat Beerschot Wilrijk laatste in PO2B. Volgend weekend staat de derby tegen Antwerp op het programma.

Roel Caluwé

HERBELEEF HIER hoe Beerschot Wilrijk een 2-0 voorsprong uit handen gaf!

Na amper drie minuten bracht De Jonghe de bezoekers al voorsprong nadat François goed het overzicht behield. Afgezien van een kans voor Capon was het al Beerschot Wilrijk wat de klok sloeg. Dutoit hield met een schitterende reflex Van Hyfte van de 0-2, maar moest zich gewonnen geven na een ingestudeerde hoekschop. Van den Bergh zette nog een voet tegen het gekraakte schot van Prychynenko en gaf Dutoit het nakijken. “Couckenbak” in het bezoekersvak!

De thuisploeg kon enkele corners versieren en scoorde op het half uur de aansluitingstreffer. Canesin infiltreerde in de Kielse rechthoek en legde af voor Banda die Romo kansloos liet.

Paars-wit reageerde scherp: de voorzet van Dom was te hard voor de vrijstaande Zoua en Messoudi plaatste de bal op de lat. Dat gebrek aan efficiëntie brak de troepen van Marc Brys nog voor de rust zuur op. Bjelica trapte een afvallende bal voorbij de grabbelende Romo en de bordjes stonden terug in evenwicht.

De tweede helft had heel wat minder te bieden en werd ontsierd door enkele terechte gele kartonnetjes. De Kustboys ontwikkelden wat steriele druk, zonder echt grote kansen te creëren en Beerschot Wilrijk kwam er maar moeilijk uit. Via een stilstaande fase lukte het wel: François knalde richting de verste paal. Dutoit bokste weg. In de slotfase hield Romo Zivkovic nog van de winning goal.

Beerschot Wilrijk speelt dus voor de derde keer 2-2-gelijk in play-off-2 en blijft daardoor laatste in poule B. Volgende ontvangt het Antwerp op het Kiel zonder de geschorsten Van Hyfte en Alex Maes