Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, en Chrystia Freeland, de Canadese buitenlandminister,  tijdens de opening van de G7-top in Toronto.
Volledig scherm
Federica Mogherini, hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, en Chrystia Freeland, de Canadese buitenlandminister, tijdens de opening van de G7-top in Toronto. © AFP

EU en Canada organiseren top van vrouwelijk buitenlandministers

De Europese Unie en Canada willen in september een bijeenkomst organiseren met alle vrouwelijke ministers van Buitenlandse Zaken. Dat hebben de Canadese buitenlandminister Chrystia Freeland en de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken van de EU, Federica Mogherini zondag bekendgemaakt in Toronto, in de aanloop naar de G7.

8 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    En de onze met een pruik op en valse tetten naar ginder.
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Lees tussen de lijnen , ze willen graag een vrouwen uitstap maken naar Canada , op kosten van de belastingbetaler , om daar gezamelijk koffieklets te houden .... Wat een arrogantie !!
  • Jean De Grande

    6 jaar geleden
    Yep, gendergelijkheid promoten door de mannen uit te sluiten. Goed bezig!
  • Geert Timmermans

    6 jaar geleden
    Ik ben eens benieuwd hoe hard de feministen gaan roepen als een soortgelijke bijeenkomst wordt georganiseerd waarbij alleen mannen aanwezig mogen zijn. Gendergelijkheid wordt weer uit zijn context gerukt.
  • dwight de rijcke

    6 jaar geleden
    Gendergelijkheid en alleen maar vrouwen?