maandag 23 april 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Celen (links) draait vlot weg van Sabbadini. Serge Minten

2 AMA-B: HADES - SPOUWEN-MOPERTINGEN 1-1

Blessure zet domper op het afscheidsmatch van Spitz

“Het knaagt toch een beetje”

Hades heeft de uitzwaaimatch van clubicoon Jochim Spitz niet kunnen bekronen met een zege tegen Spouwen-Mopertingen. Nochtans leek Hades lange tijd op weg naar de zege tot twee ex-spelers het feestje vergalden. Sabbadini ging neer in de grote rechthoek na een vederlichte duw en Ali Yildiz zette de strafschop voor 1-1 om. Spitz had toen al geblesseerd het veld moeten verlaten.

Voor de afscheidnemende Jochim Spitz werd het een beetje een afscheidsmatch in mineur. Het begon nochtans allemaal mooi met de uitreiking van de Gouden Schoen voor Spitz, verkozen door spelers en supporters.. Ongeveer een uurtje later moest Spitz geblesseerd het veld verlaten en zag hij zijn maats een 1-0 voorsprong uit handen geven. Spitz: “Het knaagt toch een beetje! Ik had net als iedereen bij Hades deze match graag willen winnen. Spijtig dat de ref de bal op de stip legde voor zo’n lichte fout. We moeten echter ook naar onszelf kijken. Voor rust voetbalden we goed, na de koffie was het een pak minder”, aldus Spitz. De kapitein hoopt fit te raken voor de slotmatch in Vosselaar om er daar met een goed gevoel definitief een streep onder te trekken. Spitz: “Dat is het plan. Ik zat afgelopen week in Malta voor mijn job en voelde daags voor de match al dat ik zware benen had. Dat dit mijn laatste thuismatch ooit was op Hades, dringt nog niet echt tot mij door. Dat zal pas komen in de weken na de laatste match”, besloot Spitz.

Penalty  

Bij de bezoekers trapte ex-Hadesspits Ali Yildiz de penalty voor de gelijkmaker ijskoud binnen. Een koud kunstje voor de topschutter, maar blijkbaar zat er toch wat druk op? Yildiz: “In de heenmatch misten we al een belangrijke strafschop tegen Hades. Dat mocht geen tweede keer gebeuren. Bovendien wisten we dat bij een goal het punt zo goed als binnen was. Hades kreeg daarna nog wel een grote kans op de 2-1, maar gelukkig werd die gemist door Demulder. Conclusie is dat het vandaag niet goed genoeg was wat betreft Spouwen-Mopertingen. Een beetje zoals vaker dit seizoen het geval was: nonchalant voor de rust en een stuk beter na de rust.”

HADES: Gijbels, Spitz (53’ Elens), Vandermeeren, Gueroui, Celen, Decuypere, Choua (78’ Jacquemyn), Bloemen, Demulder, Bilican (81’ Lenaerts), Sögütcü. 

SPOUWEN-MOPERTINGEN: Gilis, Mombaerts, Wijnen, Yildiz, Poell (14’ Coen), Etien Aka, Geurts, Haenen, La Mantia (87’ Ernens), Brouwers (77’ Winkels), Sabbadini. 

DOELPUNTEN: 16’ Vandermeeren 1-0, 77’ Yildiz (strafschop) 1-1. 

GELE KAARTEN: Vandermeeren, Sögütcü, Geurts, Mombaerts. 

SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. 

TOESCHOUWERS: 200.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws