Een confrontatie tussen Franse agenten en betogers langs de Frans-Italiaanse grens in de Alpen.
Volledig scherm
Een confrontatie tussen Franse agenten en betogers langs de Frans-Italiaanse grens in de Alpen. © AFP

Frankrijk versterkt grensbewaking na incidenten in de Alpen

Frankrijk zal de manschappen van de ordediensten in de Alpen "aanzienlijk" versterken om "absoluut respect voor de grenscontroles" af te dwingen. Dat zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb zondag, nadat er tijdens het weekend verschillende acties werden gevoerd door zowel ultranationalistische activisten als voorstanders van migratie.

55 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Goed zo !
  • Gilbert Haelewyn

    6 jaar geleden
    Diezelfde Collomb is zelfs niet bekwaam om met 2500 gendarmes de 200 ZADisten te ontzetten nabij Nantes. Hij is niet bekwaam om de bezette universiteiten te deblokkeren. Hij is niet bekwaam om de branden in Toulouse te bedwingen. Hij kan wel gendarmes sturen in de bergen naar manifestanten, die niemand hinderen en die eigenlijk doen wat Collomb zou moeten doen. O ja, Collomb is ook bekwaam om een ver land , waar hij niks verloren heeft, te bombarderen.
  • Miguel Leboucq

    6 jaar geleden
    We moeten die mensen in hun land van herkomst helpen. Het is nutteloos en onhoudbaar om hun jaarlijkse bevolkingsoverschot hier op te vangen.
  • Frank Rolus

    6 jaar geleden
    De grenen sluiten lees ik hier is toch een lachertje ?, Je kan op duizend plaatsen ons landje binnenkomen en ook Frankrijk wandel maar eens aan de grens in de Luxemburgse Ardennen . We kunnen eventueel zorgen voor economische wederopstanding ter plaatse om te zorgen dat in hun land voldoende mogelijkheden zijn Want eerlijk ik zou ook naar hier komen moest er weinig of geen toekomst zijn
  • Lorea Del Rio

    6 jaar geleden
    Voer hetzelfde beleid als Canada....