epa
Volledig scherm
© epa

België geeft weinig om ethische kledij

BinnenlandMultinationals die via goedkope arbeid kleren maken, hoeven in België geen sancties te vrezen. "Ons land ontloopt zijn verantwoordelijkheid", zegt onderzoeker Huib Huyse van het HIVA-Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Samenleving in De Standaard.

18 reacties

  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De media promoot de goedkoop maatschappij. Een thema voor de partij Groen, maar hun kiesvee, en dan bedoel ik niet de nieuwe Belgen, bestaat vooral uit de zoekers naar goedkoop en veel reizen maken maw de politiek correcte roepers en kijk niet naar mijn daden. Anders gaan leven, met minder maar beter, respect en verantwoordelijkheid, maar dat verkoopt niet enkel schone schijn verkoopt nog.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Sabine Van de Kerkhove::Heel juist. Schuld van de vakbonden. Altijd maar hoger loon, en dat betalen we zelf terug. Vicieuze cirkel.
  • Ano Niem

    6 jaar geleden
    Ik koop wat mijn portemonnee zich kan veroorloven. En dat zal dan wel niet ethisch zijn maar dat is dan ook weer het minste van mijn zorgen. Ik werk ook 11u/dag voor 1300 in de maand
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Het is niet de politiek die hier iets aan kan veranderen, maar de consument zelf die altijd op zoek gaat naar de beste koop. Als de winkels te duur aanbieden koopt men op het internet en hoe ga je dat regelen?
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Inderdaad, maar we geven wel om ethische journalistiek.