Loods vol isolatie uitgebrand in Eksel

Een hevige brand heeft donderdagavond een loods in de Sint-Antoniusstraat helemaal vernield. De bedrijfshal, die eigendom is van schepen Jacky Snoeckx, viel niet meer te redden. De brandweer probeerde de aanpalende hallen zo veel mogelijk te vrijwaren. Het woonhuis, dat losstaat van de bedrijfsruimten, werd niet beschadigd.

mm

De loods stond al helemaal in lichterlaaie toen de hulpdiensten aankwamen. De imposante rookpluim was tot kilometers ver in de omtrek te zien en de brandweer werd overstelpt met ongeruste telefoontjes. Binnen bevond zich naar verluidt een grote hoeveelheid isolatiemateriaal.

“Toen we aankwamen, merkten we dat de brandende loods niet meer te redden was. We hebben ons vervolgens geconcentreerd op de twee aanpalende hallen, om die te vrijwaren. Wat aardig lukt”, vertelde brandweermajoor Björn Bosmans, die alle korpsen in de brandweerzone Noord-Limburg mobiliseerde. De rookontwikkeling bleef urenlang enorm, maar Bosmans stelt dat er geen onmiddellijk gevaar bestaat voor de volksgezondheid. “We sluiten niet uit dat delen van de dakbedekking asbest bevatten. De rook gaat gelukkig recht omhoog en eventuele neerslag van deeltjes komt vlak tegen de hal terecht.”

De metalen halconstructie begaf het duidelijk onder de warmte en de wanden leken als papier in elkaar te plooien. “Het is onmogelijk om naar binnen te gaan, dus blussen we van buitenaf”, stelt Bosmans. Pottenkijkers werden op een gegeven moment kordaat geweerd.

“Binnen bevonden zich gasflessen en was er dus gevaar op een explosie”, luidde de motivatie. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer