Een Shop&Go-plaats, aangegeven door een bord en een rode lijn op straat (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Een Shop&Go-plaats, aangegeven door een bord en een rode lijn op straat (Archiefbeeld). © Foto Joke Couvreur

Shop&Go: ook stad Brussel introduceert "slimme" parkeerplaatsen

De Brusselse schepenen Marion Lemesre (MR) en Els Ampe (Open Vld) hebben vandaag de eerste negen "slimme" Shop&Go parkeerplaatsen van de stad Brussel voorgesteld. Daarmee is het de eerste Brusselse gemeente die dergelijke parking voorziet om de bereikbaarheid van buurtwinkels verbeteren. Het gaat om een testfase van zes maanden.

7 reacties

  • Yvan Lissens

    6 jaar geleden
    Dat ze eens beginnen met over het hele land dezelfde kleur te nemen. In Kortrijk heb ik zô'n onding voor de deur gekregen. Voor de eigen deur parkeren kan niet meer, dus moet ik voor de buurman zijn deur staan.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Af en toe eens 25 euro betalen omdat je net te laat terug bent brengt nog veel meer op voor de stad dan te betalen om te parkeren. Slim gezien.
  • Hans Plas

    6 jaar geleden
    Slimme parkeermeter, om op de minuut een boete te kunnen schrijven. Uiteraard!
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Dat hebben ze in Kortrijk ook ingevoerd. Prachtig initiatief - niet dus. Veel van mijn kennissen zeggen dat ze gewoon niet meer willen naar hier komen. Het maakt de stad rustiger. Raar dat de ene gemeente niet leert van de stommiteiten van de andere.
  • Max Maddy

    6 jaar geleden
    ik zie niet in hoe dat het dubbele file parkeren oplost....Dat is gewoon uit luiheid. Als ik 's morgens om 6h door Brussel rij staan er verschillende wagens in dubbele file om vlug de krantenwinkel of bakker binnen te lopen terwijl er op 5m verder meerdere vrije plaatsen vrij zijn.