Foto door Joanna Nix via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Joanna Nix via Unsplash

Is een goedkope wollen of kasjmieren trui even goed van kwaliteit als een dure?

Ooit waren kasjmier, mohair of wol exclusief, maar tegenwoordig koop je ook bij de grote modeketens items in deze luxe stoffen. Zijn de goedkope stuks even goed van kwaliteit of investeer je toch beter in een exemplaar met een hoger prijskaartje?

4 reacties

  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Beste Jurgen, het zou pas dierenleed zijn als de schapen, geiten, ... de zomer moeten doorbrengen met een steeds dikker wordende vacht...
  • Tuur schiepers

    6 jaar geleden
    Eerst mogen we ze niet eten, nu mogen we ze ook al niet scheren. En neen Jurgen, als je een schaap te vroeg scheert heb je minderwaardige wol Daarbij hangt de lengte van de vezels af van de plaats waar hij stond: buik, rug, ... Maar ja die groenen hé, altijd maar praten over dingen waar ze geen verstand van hebben
  • jurgen van spaendonk

    6 jaar geleden
    De waarheid is dat meeste (alle) wolsoorten dierenleed met zich meebrengt. Niet alleen worden deze beesten lang voor de natuurlijke rui van hun vacht ontdaan waardoor zij aan alle weersomstandigheden worden blootgesteld zonder hun natuurlijke bescherming, maar door de stijgende vraag naar wol wordt er ook meer aan massa productie gedaan wat tot gevolg heeft dat de kwaliteit van de verzorging van de dieren niet gegarandeerd en moeilijk gecontroleerd kan worden.
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Angora zou ik nu niet kopen. Goede wol heeft zijn prijs. Al kunnen dure merken soms ook maar matige kwaliteit verkopen maar dan wel aan een hogere prijs. Probeer een betrouwbaar merk te vinden die op een diervriendelijke manier de wol scheert.