© Isosport

OHL-coach Ferrera riskeert drie duels schorsing, Diarra (Cercle) één

Emilio Ferrera, de trainer van Oud-Heverlee Leuven, kreeg drie speeldagen schorsing en 200 euro boete voorgesteld als minnelijke schikking, zo maakte het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) donderdag bekend.

De 49-jarige Ferrera werd in de zestiende finales van de Beker van België de tribunes van RSC Anderlecht ingestuurd. Ferrera, de oom van Mechelen-coach Yannick, kreeg het woensdagavond tijdens de verloren bekerwedstrijd in het Astridpark aan de stok met de vierde official. Op het halfuur moest de T1 van OHL plaatsnemen in de tribunes, van waaruit hij zijn ploeg met 1-0 zag verliezen van paars-wit.

Het Bondsparket vroeg donderdag om Ferrera te schorsen van 24 september tot en met 7 oktober wegens “aanhoudende kritiek op de wedstrijdleiding”. Als de Leuvenaars dat strafvoorstel aanvaarden, zit Ferrera niet in de dug-out tijdens de competitiewedstrijden in eerste klasse B tegen Cercle Brugge (25 september), Lommel United (2 oktober) en Tubeke (5 oktober). De club kan via de Geschillencommissie hopen op strafvermindering.

Het Bondsparket stelde één speeldag schorsing en 100 euro boete voor aan Raphaël Diarra. De Franse verdediger van Cercle Brugge werd met rood van het veld van Lokeren gestuurd. Diarra trok in het Daknamstadion bij een 2-2 stand en een kwartier voor het einde aan de noodrem toen Tom De Sutter zich alleen kon doorzetten, waardoor hij het terrein met rood moest verlaten.

Als de Vereniging het strafvoorstel van het Bondsparket aanvaardt, mist de Fransman de thuiswedstrijd van zondag tegen Oud-Heverlee Leuven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer