shutterstock
Volledig scherm
© shutterstock

Op een dag vind je de job van je leven: 10 tips die écht helpen bij solliciteren

Dwaal je al een tijdje met CV in de hand op de arbeidsmarkt rond, of is het tijd voor verandering? Een nieuwe job zoeken is niet altijd evident. Tegenwoordig moet je het opnemen tegen heel wat talent en moet je echt opvallen om je voet tussen de deur van jouw droombedrijf te steken. Maar het kan, deze tips van het rekruteringsbureau Hays helpen je vooruit richting die droomjob! 

4 reacties

  • Chiara Van Gansbeke

    6 jaar geleden
    Er zijn mensen op de wereld die potverdikke er alles aan doen om aan werk te geraken en ze breken je overal af. Zowel op ervaring, vervoer, noem maar op! Dan gaat dat onnozel profiel op LinkedIn niet veel doen ze, tenzij je hoog gestudeerd hebt en dan nog met grote ???
  • Nico Herbots

    6 jaar geleden
    wat echt helpt is jong zijn - vanaf 40 ben je tegenwoordig oud volgens de gemiddelde werkgever - kinderloos zijn, want dan ben je flexibeler - lees: dan maak je veel gratis overuren - en goedkoop.
  • Yvan Lindekens

    6 jaar geleden
    63 maal gesolliciteerd, 2 antwoorden ontvangen. Het ene stond vol skreifvauten een negenjarige onwaardig, het andere liet droog weten dat ik niet aan het profiel voldeed. Recruteerders zijn de ultieme illustratie van het Peter-principe. Als zij zouden moeten solliciteren middels een werkelijk ernstige procedure, dan zou er geen enkele aangeworven worden.
  • Timmie Smet

    6 jaar geleden
    Deftig solliciteren vraagt veel tijd: documenten op maat maken, research, verplaatsingen, meerdere rondes en de tijd ertussen... En voorat je het weet solliciteerde je onvoldoende frequent volgens de RVA...