Fietser wint race vanuit rand naar stadscentrum tijdens ochtendspits

De fiets is het snelste transportmiddel vanuit de rand naar het centrum van een stad tijdens de ochtendspits. Dat blijkt uit de resultaten van de zogenaamde 'spitstest' die acht teams van de Fietsersbond vanochtend deden in Brussel, Gent en Antwerpen. De voorsprong van de fiets op het openbaar vervoer varieerde van 5 minuten tot een half uur. De auto kwam meestal tien minuten tot een kwartier later dan de fiets aan.

55 reacties

  • Mark Wijgers

    6 jaar geleden
    Hoeveel voetgangers omver gereden ...? Van Besien ‘ Groen’ , is voortrekker en raast over het voetpad met zijn fiets ...
  • peter destoop

    6 jaar geleden
    @ Andy De Schieter. Dan zal de fietser nog meer voorsprong hebben want dan zit het je met je auto hopelooos vast.
  • peter destoop

    6 jaar geleden
    @ Chris Devlaeminck. En zo denken vele egoïstische automibilisten lijk jij. Ikke en de rest kan stikken. Zo zal het nooit opgelost worden.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Dit onderzoek is puur boerenbedrog. Zand strooien in de ogen va de mensen. Moeten de 65 plussers dat met een gewone fiets doen? Moeten ze een elektrische aankopen? Is dat de bedoeling? Moeten ze allemaal dur regenkledij kopen? Moeten ze geld in het zakje hebben in Brussel om het te verbrassen aan vreemdelingen en luieriken?
  • marc castermans

    6 jaar geleden
    Deze test werd in de jaren '80, '90 en daarna al geregeld uitgevoerd met telkens hetzelfde resultaat. Nu praat men er weer enkele dagen over en dan een paar jaren wachten en opnieuw een test met media-aandacht, et alors?