Solidariteitsprotest van vorige week vrijdag voor de Windrush-generatie.
Volledig scherm
Solidariteitsprotest van vorige week vrijdag voor de Windrush-generatie. © REUTERS

Mindervalide Canadese (69) na 44 jaar Engeland uitgezet: "Ik voelde me een stuk vuil"

Margaret O'Brien (69) liet in 1971 haar geboorteland Canada achter zich en verhuisde naar het Britse Wolverhampton. Ze trouwde er, kreeg drie kinderen en werkte meer dan 25 jaar voor de lokale overheid. Alles liep op wieltjes, tot ze niet langer kon werken door een rugletsel. Ze vroeg een invaliditeitsuitkering aan, die in 2015 plots werd stopgezet. Omdat ze illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef.

6 reacties

  • Jef Loot

    6 jaar geleden
    Mensen.van belgie snappen duidelijk nidt dat een verplicht identiteitsbewijs niet vanzelfsprekend is in andere landen. Britten moeten hun pas niet op zak hebben en ik denk zelfs dat ze niet verplicht zijn er 1 te bezitten.
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Ik heb nooit een Brits ID gevraagd omdat ik toch niet zou reizen... 't is eens een andere uitleg dan ik had geen goesting om mijn papieren in orde te brengen.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze was helemaal niet illegaal in het land, was er bovendien nog getrouwd met een Brit en had er ook nog kinderen. Werkte zo veel jaar voor de overheid en betaalde er belastingen, piet devlieger.
  • Ingrid Charlier

    6 jaar geleden
    Ze werkte voor de overheid maar was illegaal in het land zoveel jaren lang. Leg me dat eens uit.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Schandalig wat die Britten uitsteken. Ze hebben eeuwen overal landen gekoloniseerd en de baas gespeeld en geprofiteerd van de mensen toen die in het VK kwamen wonen en werken toen ze er nood aan hadden.Nu ze die mensen niet meer nodig hebben worden ze als een stuk vuil behandeld. Ben altijd een Anglofiel geweest,maar de laatste jaren schiet er daar niet veel meer van over.Plaatsvervangende schaamte,ja.