Archiefbeeld uit 2016 van een oversteekpoging van migranten aan de Grieks-Macedonische grens. Tegenwoordig is de Grieks-Turkse grensrivier Evros heel populair.
Volledig scherm
Archiefbeeld uit 2016 van een oversteekpoging van migranten aan de Grieks-Macedonische grens. Tegenwoordig is de Grieks-Turkse grensrivier Evros heel populair. © AP

Athene maakt zich zorgen over "uiterst verontrustende" toestroom van vluchtelingen via grensrivier Evros

Smokkelaarsbendes brengen steeds meer migranten via de Grieks-Turkse grensrivier Evros (Turks: Meric) naar Griekenland. De situatie is "uiterst verontrustend", zei de Griekse minister van Migratie Dimitris Vitsas vandaag in het parlement in Athene. 

21 reacties

  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Blijkbaar wordt er niets ondernomen om dit tegen te gaan. Als dat zo doorgaat dan zijn hun landen binnenkort leeg en de onze overvol. Het is onmogelijk dat dit allemaal mensen zijn die vluchten omdat ze geen andere keuze hebben. Het opzet is een georganiseerd beuken op onze beschaving. We zijn echt op weg naar een "Mad Max" scenario. Niemand zal nog een thuis hebben.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    uitwijzen!
  • Benny Van den broeck

    6 jaar geleden
    Turkije en Griekenland twee europese landen die altijd miserie hebben met de vluchtelingen..
  • Gerry Cle

    6 jaar geleden
    Als iedereen die tegen migratie is nu eens geld stort zodat de Grieken meer en betere grensbewaking kunnen organiseren. Of we moeten de EU meer macht en geld geven zodat zij onze buitengrenzen kunnen bewaken ipv de individuele landen.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Over de tienduizenden Noord Koreanen die uitgebuit worden in de scheepswerven in Polen en in bedrijven in andere Oostblok landen blijft het stil!