Beyhan kookt: Karniyarik (gevulde aubergines)

Ooit stond ze achterin de keuken van haar mans kebabzaak te zwoegen, maar vandaag is de Maasmechelse hobbykokkin Beyhan Agirdag bekender dan Jeroen Meus op de sociale netwerksite mutfaktayim_b. Deze week maakt ze heerlijke zelfgemaakte karniyarik klaar. Smakelijk!

MiGe

Ingrediënten: 3 aubergines, 350 gr gehakt, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 1 el geconcentreerde tomatenpuree, 1 tl komijnpoeder, zout, peper, olijfolie. Voor de afwerking: 1 el geconcentreerde tomatenpuree, 100 ml water, zout, tomaten en groene pepertjes.

Bereiding: - Snijd de aubergines in de lengte in 2 en besprenkel de binnenkanten met wat olijfolie. - Bekleed een bakplaat met bakpapier. - Zet de aubergines 20 min. in de voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. - Haal de aubergines uit de oven en prak het vruchtvlees zodat er wat ruimte ontstaat in de aubergine. - Snipper ondertussen de ui en de knooflook fijn. - Doe een scheutje olie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en knooflook glazig. - Voeg de geconcentreerde tomaatenpuree toe. - Voeg het gehakt toe en roer los met een lepel. Bak het gehakt tot het van kleur verandert. - Breng het mengsel op smaak met zout, peper en komijn. Laat nog 15 min garen op een zacht vuur tot het meeste vocht van het gehakt is verdampt. - Verdeel het gehaktmengsel over de auberginehelften en werk elke helft af met schijfjes tomaat en groene pepertjes. - Roer een eetlepel tomatenpuree los met 100 ml water en een beetje zout en verdeel dit in de ovenschaal en over de aubergines. - Zet opnieuw 20-25 min in de oven. - Serveer warm met lekkere rijst en salade. Bekijk ook de instructievideo!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer