Zondagavond werden MIVB-controleurs nog aangevallen aan een bushalte in de wijk.
Volledig scherm
Zondagavond werden MIVB-controleurs nog aangevallen aan een bushalte in de wijk. © Baert Marc

Politie moet Peterboswijk in Anderlecht terug onder controle krijgen: "Maar waar zijn de ouders van deze jongeren?"

Voor Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) kan wat in de Peterboswijk in Anderlecht aan de hand is niet door de beugel. "De burgemeester, de politie en het parket moeten alle krachten bundelen om de wijk onder controle te krijgen. Brussel kan zich geen banlieues permitteren", stelt ze in een reactie op de recente incidenten in de Anderlechtse wijk.

392 reacties

  • Christophe Vandepoel

    6 jaar geleden
    Herman Janssens. Dat is fout. Bij marokkanen zijn de kinderen en vooral de jongens vrij vanaf ze zelf kunnen stappen. Op die leeftijd zijn ze geschikt om zelf te beslissen. Een excuus waar ze graag achter schuilen.
  • vanaeken jokke

    6 jaar geleden
    Vergeten dat de burgemeester de baas is en verantwoordelijk is voor zijn stad of gemeente Tom Faes.Overal waar socialisten aan de macht zijn Hasselt Gent Brugge Oostende Vilvoorde niks dan ellende en ambras dat zijn de feiten.Uw interne bron daar kan ik ferm mee lachen een rode meeloper kunt gij dat wijs maken Tommeke.
  • ETIENNE BOECKX

    6 jaar geleden
    Wanneer ga je die jongeren eens aan het werk zetten als je die werkloosheidsuitkering geeft mogen ze daar iets voor doen ! Maak hen gemeentepersoneel met werkloosheidsuitkering dat zal hen ook sneller achter werk ( beter betaald ) doen zoeken ! Nu krijgen ze geld en gaan ofwel wat inbreken of gaan wat bijverdienen in het zwart of erger nog drugsdealen
  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Is wel raar, hier gooien ze met stenen en heel het land staat in rep en roer. In Genk zijn drie wagens uitgebrand in een probleemwijk en daar hoor je niets over op het nieuws.
  • Ria Adams

    6 jaar geleden
    Willy Batens ik denk er ook dikwijls met grote heimwee aan terug ik weet nog aan de ingang van een café of dancing waar toen nog een plaat hing "étrange fefuse" dat was rond 1965 en het was toen al amok als er binnenkwamen.