BELGA
Volledig scherm
© BELGA

België twee plaatsen vooruit in index persvrijheid

BinnenlandIn sommige Europese democratische landen, zoals Malta, Tsjechië, Servië en Slovakije, is de persvrijheid bedreigd. Dat blijkt uit het jaarlijkse rapport van Reporters zonder Grenzen (RSF). Noorwegen voert nog altijd de lijst aan wat betreft persvrijheid. België staat op de zevende plaats in de index van de RSF.

8 reacties

  • Steve Warson

    6 jaar geleden
    Terug slaagt Trump erin om er persoonlijk voor te zorgen dat Amerika opnieuw zakt op de wereldranglijst.
  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    De ultra liberalen en het ambtelijk staatsapparaat zullen wel bepalen van welke VRIJHEID je eventueel kan "genieten" ! De gekeurde, gecensureerde, definitieve en eventuele voorgekauwde "lezing" voordat het in de pers komt !
  • Paul De Mol

    6 jaar geleden
    En wie/wat maakt die RSF tot DE autoriteit wat betreft persvrijheid? Die zogenaamde persvrijheid van het vrije westen bestaat al lang niet meer. Vraag het maar aan Ulfkotte. Oh, te laat.
  • Simon Deruyter

    6 jaar geleden
    Dat is vrijheid van de overheid. Maar het betekent niet dat er minder politieke correctheid en agenda's worden doorgeduwd in de artikelen. Kijk maar naar Zweden.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    "Persvrijheid" ? We worden overstelpt met politiek-correcte desinformatie en gauchistische propaganda, ook in de audio-visuele media.