Een man richt een semi-automatische AR-15 in een winkel in Utah. Zo'n AR-15 werd ook gebruikt bij de schietpartij in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland in februari, net als bij verschillende andere schietpartijen in de VS.
Volledig scherm
Een man richt een semi-automatische AR-15 in een winkel in Utah. Zo'n AR-15 werd ook gebruikt bij de schietpartij in de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland in februari, net als bij verschillende andere schietpartijen in de VS. © AFP

NRA haalt na schietpartij in school recordbedrag aan donaties binnen

In de nasleep van één van de dodelijkste schietpartijen in Amerikaanse scholen heeft de National Rifle Association (NRA) het grootste bedrag ooit aan donaties binnengehaald in 15 jaar. 

5 reacties

  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Omdat de mensen beseffen dat criminelen steeds aan een vuurwapen geraken en dat je in een wapenvrije zone enkel een slachtoffer mag zijn
  • Diederik Degroote

    6 jaar geleden
    mich lee "mensen zonder vuurwapens doden minder dan mensen met vuurwapens" Klopt niet. De dodelijkste schietpartij was Breivik met 69 doden, en hij had uren om zijn gang te gaan met zijn "assault weapon", en zijn slachtoffers zaten in de val op dat eiland. Vergelijk met de aanslag van 2016 in Nice: 86 doden, en dat binnen een paar minuten en met een doodgewone vrachtwagen.
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Niets op tegen. Hier moet je overvallen ondergaan en mag je je niet verweren. Voer de 'trespassing'-wet in en laat iedereen de mogelijkheid om zich te verdedigen en de misdaad zal snel dalen. Het principe : wie bij mij inbreekt of mij overvalt sterft.
  • mich lee

    6 jaar geleden
    Tja vele geloven nog steeds dat wapens geen mensen doden, maar dat het mensen zijn. Dat klopt ook, maar mensen zonder vuurwapens doden minder mensen dan mensen met vuurwapens. Een wapenverbod komt er nooit, maar dat ze al eens stoppen met aanvalswapens te verstrekken aan jan modaal. Het 2de amendement stamt uit een tijd dat een vuurwapen nog met een lont en een vuursteentje werkte, en meer niet dan wel werkte.
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Meer wapens voorkomen meer wapengeweld... Great thought! Niet dus!