VIDEO. Metalcafé schildert Laatste Avondmaal op muur

Metal & rockcafé De Witte Non in Hasselt heeft een unieke muurschildering van 7 vierkante meter laten maken om het vijfjarig bestaan te vieren. Dirk De Haes schilderde op een muur Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci na, maar dan wel met de gezichten van bekende metalartiesten.

malu

“We wilden een lelijke muur verfraaien en een klant is toen met dit idee gekomen. Omdat de muurschildering toch al snel 1.700 euro kost, hebben we een crowdfundactie georganiseerd op Kickstarter,” vertelt mede-uitbater Wim Beckers. “Op die manier hebben de klanten, in ruil voor wat gratis bier en tickets, de decoratie van hun eigen café mee betaald.”

Op het schilderij herkent u de bekendste namen uit de heavy metal. “Johnny Cash speelt wel geen metal, maar hij is wel metal en we draaien zijn nummers dikwijls.”

Zaterdag 24 september wordt de muurschildering officieel ingehuldigd. “Met rockklassiekers en hapjes. Brood en wijn? (lacht). Eerder bier en bitterballen.”

Op het schilderij herkent u: Johnny Cash, Ozzy Osbourne, Angus Young (AC/DC), Rob Halford (als Judas van Judas Priest), Glenn Danzig, Peter Steele (Type O Negative), Papa Emeritus (als Jezus), Alice Cooper, Gene Simmons (Kiss), Jimi Hendrix, Lemmy, Dave Mustaine (Megadeth) en James Hetfield (Metallica).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer