© HBvL

Van Aert twijfelachtig voor Iowa: "Of hij rijdt, zal afhangen van het parcours”

Wout van Aert is het wereldbekerseizoen met brio ingestapt. Alleen weet hij niet of hij zaterdag aan de start staat van de tweede manche in Iowa City. Een domme valpartij in Vegas bezorgde hem een pijnlijke barst in de grote teen van zijn linkervoet.

md, gvdl

“Of hij rijdt, zal afhangen van het parcours”, aldus begeleider Jan Verstraeten. “Indien hij vaak van de fiets moet, dan hebben we onze twijfels. We zorgen sowieso voor aangepast schoeisel in de hoop dat de pijn te harden zal zijn.”

Volgens onze informatie zullen de renners in Iowa wel degelijk van de fiets moeten. De kans dat de blessure op korte tijd spectaculair verbetert, is bovendien niet bijzonder groot. Een forfait behoort dus wel degelijk tot de mogelijkheden. Dat hij gisteren in een rolstoel naar het vliegtuig werd gebracht, wijst alvast op de ernst van de blessure.

Verstraeten deed zijn verhaal donderdagmiddag lokale tijd in de luchthaven van Vegas, meer dan een halve dag na de voor Van Aert succesvolle opening van het WB-seizoen. De kopman van Crelan-Vastgoedservice won met overmacht, ondanks een val in het eerste deel van de koers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer