thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

"Sleep je vet niet mee, maar gebruik het als brandstof"

Gezondheidswetenschapper en looptrainer Maaike de Vries (46) wil dat we ons vet inzetten als brandstof in plaats van het mee te torsen als ballast. Haar zoektocht leverde een boek op vol praktische tips voor een andere leefstijl.

8 reacties

  • didier dossche

    6 jaar geleden
    Met andere woorden het ketogeen dieet, bestaat al 100 jaar, wordt nog steeds scheef bekeken door diëtisten, want zonder de dikkerds hebben ze geen job
  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    De vetverbranding bij sport start pas... als dat vet is opgewarmd. Dus voor obesen duurt dit érg lang. Na een uur fietsen à 20km/u heb ik nog steeds een koude buik... Vetverbranding bij een BMI van 25 is gemakkelijker dan voor een obees van 35 of meer BMI... Laten we leren dat 'dagelijks brood' geen plaats meer te geven in het avondmaal.
  • Berle Boffums

    6 jaar geleden
    Ongelooflijk interessant! Wat hebben we weeral een pak bijgeleerd. Dezelfde kost in een andere verpakking en al 15 keer opgewarmd...
  • Bjorn Serneels

    6 jaar geleden
    @Robbert: Vet kan je helemaal niet omzetten in spieren en dat betekent dus dat magere mensen helemaal niet benadeeld zijn t.o.v zwaardere mensen. Vet is een brandstof. Spieren bouw je door steeds je grenzen te verleggen met krachttraining en dit te combineren met kwalitatieve gezonde voeding.
  • stanny smets

    6 jaar geleden
    Eindelijk beginnen we slimmer te worden. Geen light of zero producten maar gewoon goede (ook verzadigde) vetten en minder koolhydraten. Als je dan ook nog sport zul je snel verandering merken, minder ontstekingen hebben en algeheel gezonder zijn.