Rutger Bregman vindt wereldwijd gehoor voor zijn pleidooi voor een basisinkomen voor iedereen. ,,Duur? Het is juist goedkoper.''
Volledig scherm
PREMIUM
Rutger Bregman vindt wereldwijd gehoor voor zijn pleidooi voor een basisinkomen voor iedereen. ,,Duur? Het is juist goedkoper.'' © Marco Okhuizen

Gratis geld voor iedereen: wie is de man die een wereldwijde bestseller over basisinkomen schreef?

ADRutger Bregman (29) schreef met ‘Gratis geld voor iedereen’ een wereldwijde bestseller. In Vancouver kreeg hij een staande ovatie voor zijn Ted Talk van een zaal met toehoorders als Bill Gates en Steven Spielberg. Rutger wie?

10 reacties

  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Zoals ik al zei,Bart,lees EERST het boek. Er staat niet in vermeld dat je dan niet meer mag gaan werken.Je kan dan ook zien hoe dit betaalbaar gemaakt wordt.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Heiko,ook dat is één van de vele slappe niet onderbouwde tegenargumenten die 'specialisten' rondstrooien om ons dit te doen geloven.
  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    @marco, degene die ergens intrapt ben jij. als je met nul tegenprestatie een basisinkomen krijgt van x euro, is de economische waarde van x euro na verloop van enige tijd ook nul. het enige resultaat is dus inflatie waarna je van voor af aan kan herbeginnen. ten bewijze, kijk naar venezuelaif andere rode landen, die geven ook een basisinkomen, maar dan in de vorm van gratis benzine, gratis dit en dat... nou dat werkt zo geweldig dat al honderdduizenden dat land ontvluchtten.
  • heiko werner

    6 jaar geleden
    Basis inkom betekend niets anders dan de armoede grens omhoog zetten, als dieren 500 euro basis heeft dan zin de 500 Euro het 0 level en de armoede blijft. Invoering van een basis inkom is een onmiddellijke inflatie voor het gezamenlijk kapital uit de economie. De staat en we schulden heeft zou er effectjes blij me zijn maar na een klein periode van economische groei gaat het in een lange Rezession.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    Kritiek is makkelijk,misschien eens openstaan voor iets nieuw en de inhoud lezen van het boek,Bart.Ik ben al jaren voorstander van het idee en 't mag u verwonderen dat ook politici van jawel..rechterzijde het idee genegen zijn.