Fashion Revolution
Volledig scherm
© Fashion Revolution

Vijf jaar na de Rana Plaza-ramp is er nog te weinig veranderd: dit kun je zelf doen

Het is deze week exact vijf jaar geleden sinds de ineenstorting van de Bengaalse Rana Plaza fabriek. De kledingfabrieken zijn ondertussen veiliger dan in 2013, maar de mensonterende omstandigheden waarin de textielarbeiders werken en wonen zijn nog (lang) niet verdwenen. Fashion Revolution wil mensen wereldwijd aanmoedigen om zich de vraag te stellen wie hun kleding gemaakt heeft. Zo draag ook jij je steentje bij.

2 reacties

  • Peter Buyck

    6 jaar geleden
    Schone kleren? Zijn kleren van Adidas, Nike, Puma, ... schoner dan die van Zeeman? Nee. Adidas en Zeeman betalen evenveel maar... die van Adidas betaal jij wel duurder. Misschien ligt de werkdruk in de Adidasfabriek wel hoger dan die van Zeeman. Idem voor de werkdruk bij Foxxcon (de fabrikant van onder andere de iPhone... duur spul gemaakt door loonslaven).
  • bjorn eeckhout

    6 jaar geleden
    Allemaal heel erg, maar wat heeft dit met de kern van de zaak te maken?? Gelijk welk ander gebouw kan instorten!! Moeten dan telkens de kledij-fabrieken bestempeld worden als oorzaak?? Gifgasramp in Bhopal? Ook de schuld van Primark of zo??