© Joris Herregods

Nieuw trainingscentrum 3M in Zwijndrecht stunt meteen: zwarte Tesla wordt witte Tesla in 37 minuten

Het Amerikaans technologiebedrijf 3M, bekend van onder meer de post-itblaadjes, heeft in Zwijndrecht woensdag officieel een ‘multifunctioneel expertisecentrum’ geopend. Een van de producten, plastic folie, werd meteen gebruikt voor een nieuw officieel wereldrecord ‘car-wrapping’.

Belga

3M, dat lijmen en andere industriële stoffen en producten maakt, heeft in de Waaslandhaven in Zwijndrecht een nieuw ‘Customer Technical Center’ geopend. Het gaat om een investering van zowat vier miljoen euro, die op de productie- en onderzoekssite voor ongeveer tien extra jobs zorgt, wat het totaal aantal banen bij 3M op 300 brengt. “Bedrijven en organisaties kunnen in het CTC training volgen en samen met 3M-experten oplossingen vinden voor zaken die zij in hun dagelijkse werkprocessen tegenkomen”, klinkt het bij het bedrijf.

De trainingen gaan onder meer over valbescherming, waarvoor een metershoge laddertoren werd geïnstalleerd, interessant voor de windenergie- of gsm-sector. Ook werden woensdag toepassingen getoond over het schuren en polijsten van materialen, alsook het correct gebruiken van draagbare (filter)mondmaskers. De opvallendste toepassing die woensdag werd getoond is evenwel plastic folie, bijvoorbeeld om gebouwen of voertuigen te beplakken.

Een zwarte Tesla werd woensdag volledig bestickerd tot een wit exemplaar. Negen professionele ‘car-wrappers’ hadden daarvoor 37 minuten en 39 seconden nodig, bijna 2 minuten minder dan het vorige record van 39 minuten en 26 seconden. De recordprestatie werd opgemeten door een medewerker van ‘Guinness World Records’. Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie Philippe Muyters (N-VA) loofde de investeringen in Zwijndrecht en kaderde die in het streven naar levenslang leren, onder meer om een oplossing te vinden voor technische knelpuntberoepen.

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER