EPA
Volledig scherm
© EPA

Piloten Brussels Airlines krijgen ultiem voorstel, vakbonden dreigen met zware acties

StakingsdreigingDe piloten bij Brussels Airlines brengen de komende dagen hun stem uit over een ultiem voorstel van de directie inzake lonen en pensioenen. Als het voorstel verworpen wordt, dreigen de vakbonden met zware acties. 

21 reacties

  • Hermans Andy

    6 jaar geleden
    Waarom lees je hier altijd dat er vele vanuit een andere luchthaven vertrekken dan Zaventem. Miss lees je het niet altijd maar ergens begin deze maand is er zowel in de luchthaven van Parijs als Frankfurt ook gestaakt. Op een ander is het niet altijd beter hoor. Ik vlieg nog altijd het liefst gewoon vanuit Zaventem. Niets zo gemakkelijk. Om nu te gaan discuteren over weeral staken. Wij kennen ook de eisen van Duitsland niet dus kunnen we ook niet echt zeggen of dit een goede of slechte zet is.
  • Tony Van De Perre

    6 jaar geleden
    En daarom ga ik altijd via Schiphol.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Daar gaan we weer. Er komen weer lange feestdagen weekends aan en de vacantieperiode staat voor de deur. Natuurlijk moet dan er weer in Zaventem gestaakt worden. We moeten toch de mensen hun vacantie verpesten om ons zelf te verbeteren, nietwaar?
  • Danny Deweerdt

    6 jaar geleden
    De Sabena-Staatsbedrijfmentaliteit zit blijkbaar nog diep geworteld. De dames en heren piloten beseffen niet hoe goed ze het hebben. Als Lufthansa de stekker er uit trekt kunnen ze natuurlijk nog altijd voor Ryanair, EasyJet of in China gaan vliegen, daar is werk genoeg. Ik ben wel benieuwd hoe de voorwaarden bij die maatschappijen zijn in vergelijking met wat ze nu hebben. Dat ze maar niet vergeten dat SN niet 'untouchable' is, het zou niet de eerste keer zijn dat het overkop gaat.
  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    Ze hebben groot gelijk, de Duitsers willen hun totaal uitpersen, goed dat ze zich niet laten doen! Al de mensen die hier reageren en het schandalig vinden, geen inlevingsvermogen zeker? Wacht tot ze uw loon verlagen dan zal je wel anders piepen.