De Nederlandse premier Mark Rutte beantwoordt vragen tijdens het Tweede Kamerdebat over de omstreden memo's rond de afschaffing van de dividendbelasting.
Volledig scherm
De Nederlandse premier Mark Rutte beantwoordt vragen tijdens het Tweede Kamerdebat over de omstreden memo's rond de afschaffing van de dividendbelasting. © ANP

Nederlandse premier Rutte geeft fout toe in dividenddiscussie, oppositie dient motie van afkeuring in

De Nederlandse premier Mark Rutte - die in de Tweede Kamer aan de tand gevoeld werd over memo's rond de afschaffing van de dividendbelasting - heeft erkend dat een fout van hem aan de grondslag ligt van de al maanden durende discussie rond de maatregel. "Het begint met een fout van mij", zei hij in het debat over de kwestie. De oppositie diende een motie van afkeuring in.

5 reacties

  • jan dupont

    6 jaar geleden
    Beste Belgische politiekers : Jullie die zo graag naar het buitenland verwijzen hoe problemen etc. daar worden opgelost wel nu neem eens een vb aan Rutte. Die geeft zijn fout toe iets wat ik een politieker van ons land nog niet zie doen. Eerder steken ze hier voor hun onkunde enz. de fout op een ander.
  • Neeck du Marais

    6 jaar geleden
    Heeft hij de 'Liberale Leugenschool' van "alles-is-geweldig' van Gwendolyn Rutten gevolgd? Dan was hij zeker gebuisd!
  • sus Beysen

    6 jaar geleden
    Hollanders en samenwerken met andere landen,ja met hun regels en de bedrijven volgen de makkelijkste weg,maar ja wij hebben de vakbonden en de oppositie,dan stopt ALLES.
  • Jeroen De graaf

    6 jaar geleden
    Ook in Nederland wordt de hand boven het hoofd van foute mensen gehouden
  • Jürgen Mouton

    6 jaar geleden
    Nog meer cadeautjes aan aandeelhouders. Het is trouwens al meer dan eens aangetoond, dat een dividendenbelasting geen invloed heeft op het investeringsklimaat, wél alle andere belastingen, taksen en bijdragen...