De Turkse president Erdogan tijdens een toespraak deze maand.
Volledig scherm
De Turkse president Erdogan tijdens een toespraak deze maand. © AFP

Amnesty International: "Turkse samenleving zwaar aangetast door noodtoestand"

De samenleving in Turkije is zwaar aangetast door de aanhoudende noodtoestand. Dat zegt Amnesty International in haar nieuwe rapport 'Weathering the storm: Defending human rights in Turkey's climate of fear'. Volgens de organisatie ontmantelt de Turkse overheid, onder het mom van de noodtoestand, de maatschappij met massale arrestaties en ontslagen, de uitholling van het gerechtelijk apparaat en het monddood maken van mensenrechtenverdedigers. "Grote delen van de samenleving verkeren in een constante staat van angst."

24 reacties

  • André Vermaelen

    6 jaar geleden
    Dat klinkt wel heel anders dan wat de turken hier ons willen laten geloven over hun turks paradijs . Ze loven hun land en leider, maar zitten hier om hun dienstplicht en de verdediging van dat land te ontlopen.
  • Lois Verdonk

    6 jaar geleden
    Laat ons de turken die hier vegeteren naar ginder sturen om het land te helpen. Als het daar weer in orde is kunnen ze terug komen, na 100 jaar of zo.
  • André Vermaelen

    6 jaar geleden
    We kunnen massaal namaakhandtassen kopen om turkije te steunen. Voor de rest maken of hebben ze daar niets.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Bij ons weten wordt de noodtoestand in Frankrijk niet misbruikt om andersdenkenden, intellectuelen en politieke opposanten uit de weg te ruimen. Wel om islamitische jihadisten op te sporen, hasso Naciye.
  • caius lepidus

    6 jaar geleden
    wat mij ergert is dat de eu en andere regeringen hun ogen sluiten en nog praten met deze potentaat. Ambassades sluiten en geen handel meer met deze dictator en moordenaar.