Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaamse erfbelasting dreigt gat te slaan

32 reacties

  • Dirk Dierckx

    5 jaar geleden
    Geef me een maand volmachten en we hebben overschot: schaf af senaat, 2/3 kamer afschaffen (die zijn er toch nooit), provinciepolitiekers, afwezigheid in parlement=geen wedde, subsidies politieke partijen en mutualiteiten en vakbonden afschaffen, halveer gemeentepolitiekers, schaf kabinetten af, alle ontslagen politiekers kunnen direct aan de slag zonder opzegvergoedingen, er is toch werk genoeg. Elke regering krijgt drie ministers die eerst hun bekwaamheid moeten bewijzen....
  • Bart De Kort

    5 jaar geleden
    En toch blijven Groen en SPA beweren dat er geen vermogensbelasting bestaat ...
  • marie-jose Marie-José Anthonis

    6 jaar geleden
    Erf belastingen op iets waar al vele jaren belastingen op betaald werd ze blijven graaien nooit genoeg deze graai regering ik heb niks van mij moeten ze niks verwachten
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Die erfbelasting moet naar nul, gewoon georganiseerde diefstal van de staat.
  • René Lippeveld

    6 jaar geleden
    Het blijft nog altijd legale diefstal, echt middeleeuws. Dat gat kan gemakkelijk gedicht worden door elders te besparen, dus niet bij wie toevallig één zuurverdiend huisje achterlaat. Er zijn landen, als ik het goed heb, waar successie erger is dan in België, maar ook plekken waar het er rechtvaardiger aan toe gaat. Kadastraal en successie: ik word er misselijk van.
  1. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”
  2. “Dit slaat nergens op”: lgbtq+-organisatie annuleert verkie­zings­de­bat­ten na storm van kritiek over deelname N-VA
    UPDATE
    29

    “Dit slaat nergens op”: lg­btq+-organisa­tie annuleert verkie­zings­de­bat­ten na storm van kritiek over deelname N-VA

    De Brusselse lgbtqia+-organisatie RainbowHouse heeft twee verkiezingsdebatten geannuleerd na een stroom negatieve reacties over de deelname van N-VA. In een reactie zegt de organisatie “diep bedroefd” te zijn dat er twijfel over zou bestaan dat het discriminatie zou “normaliseren”. N-VA reageert verontwaardigd: “Het moet ophouden met het riedeltje dat wij een extreemrechtse, homofobe partij zouden zijn.”