REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Historisch moment: Kim Jong-un zal morgen grens met Zuid-Korea oversteken

BuitenlandDe Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zal morgen - een uur voor de historische ontmoeting met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in - over de demarcatielijn tussen beide Korea's wandelen. Hij wordt daarmee de eerste leider van Noord-Korea die sinds de oorlog van 1950-1953 de grens naar het zuiden oversteekt. Dat maakte de Zuid-Koreaanse regering bekend.

10 reacties

  • JoanEdi vandeneede

    6 jaar geleden
    Indien beide landen herverenigd worden, hoe zal het nieuwe korea zijn ? USA gezind of russisch gezind ?
  • Filip Dugardein

    6 jaar geleden
    .... En asiel aanvragen?
  • willy platteau

    6 jaar geleden
    NK zit denkelijk op zijn knieën : de testsite voor nucleaire bommen onder een berg ,is helemaal ingestort ! vandaar zijn charme offensief ! er is niet genoeg geld meer om een andere site te bouwen ,en de bevolking crepeert van de honger ,en zou in opstand kunnen komen ! opletten dus , en ogen en oren op scherp !
  • Maria Nuytkens

    6 jaar geleden
    Zal waarschijnlijk wel een dubbelganger zijn !
  • CV DL

    6 jaar geleden
    Zal wet duidelijk worden wat erachter zit...
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestijnen - Media Israël: Gazanen ontvluchten massaal Rafah uit angst voor aanval

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. VS starten bouw haven voor hulp aan Palestij­nen - Media Israël: Gazanen ontvluch­ten massaal Rafah uit angst voor aanval

    De VS en 17 andere landen roepen donderdag op tot de vrijlating van gijzelaars door Hamas en zeggen dat er een deal op tafel ligt die in ruil daarvoor een staakt-het-vuren biedt. Ondertussen ontvluchten Palestijnen de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief. Minstens 150.000 burgers zouden de afgelopen weken zijn vertrokken, aldus Israëlische media. In dezelfde stad zijn een werknemer van het Belgische agentschap Enabel en zijn zoontje omgekomen bij een Israëlisch bombardement. Dat meldt minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) op X. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.