© IMAGEGLOBE

Hoe kan de Belg een gemiddeld vermogen van 85.000 euro hebben?

Het stond zwart op wit in het ‘Global Wealth Report’ van verzekeraar Allianz. De Belg hoort bij de vijf meest vermogende wereldburgers van deze aardbol. Gemiddeld hebben we netto 85.030 euro. Maar hoe raakt de Belg aan zo’n hoog bedrag?

Mark Van Luijk

In de berekening gaat het niet alleen om spaarrekeningen, maar ook om aandelen, pensioenfondsen, beleggingsverzekeringen, vorderingen en andere financiële transacties. Kortom, uw potentieel vermogen.

Bovendien zijn de Belgen het volk met de laagste schuldgraad. Belgen hebben de minste schulden uitstaan in heel Europa. We hebben een schuldgraad van amper 21 procent. De gemiddelde Europese schuldgraad bedraagt 30,9 procent. Vergeten we de openstaande schuld dan eindigt België op de 11de plaats wereldwijd qua vermogen.

De rijkste wereldburgers blijven de Zwitsers met een netto vermogen van 170.590 euro, gevolgd door de Amerikanen en de Britten. De Belgen zijn een stuk rijker dan de buren uit Nederland (80.180 euro), Duitsland (47.681) en Frankrijk (53.425). Ter vergelijking: de gemiddelde Kazach heeft een vermogen van 613 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer