Concrete aantallen zijn nog niet genoemd, maar het gaat om een "aanzienlijke vermindering" van het personeelsbestand.
Volledig scherm
Concrete aantallen zijn nog niet genoemd, maar het gaat om een "aanzienlijke vermindering" van het personeelsbestand. © REUTERS

Deutsche Bank gaat groot aantal banen schrappen

BankenDeutsche Bank gaat banen schrappen en wil zich weer meer op Europese klanten richten. Het gaat om een stevige koerswijziging, waarbij de ploeterende bank die al decennialang concurreert met de grote Amerikaanse zakenbanken op Wall Street, zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten en Azië behoorlijk terugbrengt.

4 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Deutsche bank heeft 48 TRILJOEN Euro 'afgeleide' producten (derivatives). Dit is een 'too big to fail' bank. Maar wie zal of kan deze bank redden? Duitsland? Neen, ze hebben zelf 'maar' een GDP van 3.5 Triljoen... Europa? Neen, Europa heeft een GDP van ongeveer 17 triljoen. En als DB valt, dan zullen er tal van andere banken meegaan, net zoals in 2008 ... enkel dit keer zal het veeeeeel erger zijn omdat de schuldenberg ondertussen verdubbeld is (of meer).
  • Luc Bral

    6 jaar geleden
    Ziet er een sympathieke mens uit die Mr. Sewing.
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    De "bank"-strategie. Begin met "interest" schrappen. Doe daarna, idem, met personeel. Na deze "meerwaarde", beloon de Ceo !
  • CV DL

    6 jaar geleden
    Ik zie instellingen die zich specialiseren in 1 tak. Niet alles tegelijk. Die nemen banktaken over aan een tarief waar banken niet kunnen mee concurreren. En veilig, gecoördineerd gedaan. Een goede groep van instellingen zelf samenstellen voor de dingen die jij echt nodig hebt. Win win.