De heuvels rond Tacueyó lichten 's nachts op door vele kassen met marihuana
Volledig scherm
PREMIUM
De heuvels rond Tacueyó lichten 's nachts op door vele kassen met marihuana © Hollandse Hoogte / Focus / Photo- & Presseagentur GmbH

De herkomst van "uw cocaïne": terwijl wij snuiven, betalen indianen in Colombia de prijs

Nederland wordt net als België overspoeld door coke, minister Grapperhaus roept op te stoppen met snuiven. Onze collega's van AD reisde naar de plek waar het allemaal begint: in het Colombiaanse Cauca worstelt de Nasa-indianenstam om te overleven in een zee van coke.

17 reacties

  • Kris Matheuse

    6 jaar geleden
    Cocaïne zal er altijd zijn. Van A TOT Z Brengt het geld op en het is de beste drug dat er is
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    Zelf ken ik niemand die cocaïne gebruikt of ooit gebruikt heeft. Ik heb het spul nog nooit in het echt gezien en ik weet zelfs niet waar het te koop is. Maar als je zo leest hoeveel tonnen er onderschept worden - en dat is dan nog maar een fractie van hetgeen er binnenkomt in België - dan lijkt het wel alsof elke Europeaan aan de coke zit. Neem aan dat het per gram verhandeld en gebruikt wordt dan is dat per ton een miljoen 'porties'.
  • Herbert Roelandt

    6 jaar geleden
    "We" hebben blijkbaar alles gedaan. Ga gerust eens kijken in Colombia, zo erg is het daar nu ook weer niet. Maar met drugs is het gemakkelijk verdiend. De hoeren klagen ook, maar ze zouden ook kunnen gaan werken voor een klein loontje... Manmanman, ze blijven de mensen hier altijd maar schuldgevoelens aanpraten, net alsof je nergens anders op de wereld kunt leven... overal waar men werkt en normaal doet is er niets te kort!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ja, willen jullie dat “ uw “ en “ wij “ terugnemen en je verontschuldigen tenminste tov van uw lezers. Heb nooit drugs gebruikt en heb een afkeer van alles wat ermee te maken heeft.
  • CV DL

    6 jaar geleden
    "wij". wij houden ons zo niet bezig met illegale producten. En op de legale betalen we meer dan genoeg. Onze fout niet dat het geld niet naar de juiste mensen gaat.