‘Nationale vaccinatieprogramma’s worden steeds zwakker’, concludeert de Europese Commissie.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Nationale vaccinatieprogramma’s worden steeds zwakker’, concludeert de Europese Commissie. © ANP

Groeiende vaccinatieweerzin onder burgers brengt volksgezondheid in gevaar

de VolkskrantDe Europese Commissie luidt de noodklok over de groeiende weerzin bij burgers om hun kinderen en zichzelf te laten vaccineren. De volksgezondheid komt in gevaar omdat EU-landen de internationaal afgesproken vaccinatiegraad voor ziektes als mazelen, difterie, kinkhoest en tetanus niet halen.

27 reacties

  • Elle Devee

    6 jaar geleden
    Als ik al die kwakkels over vaccinaties hier lees begrijp ik dat er nog heel veel werk aan de winkel is. En die kwakkels en desinformatie worden natuurlijk weer verspreid door mensen die niet gehinderd worden door enige wetenschappelijke opleiding. Schoenmaker blijf bij je leest. De beste stuurlui staan aan de wal. Dit zijn heel toepasselijke gezegdes.
  • Tom Amonski

    6 jaar geleden
    Er horen ook mensen te sterven aan ziektes, als je de gekende ziektes onderdrukt komt er iets anders in de plaats, iets dat we niet kennen en nog harder toeslaat...
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Als je ziet wat voor hoaxes en kwakkels er zelfs hiér verspreid worden, is een degelijke informatiecampagne blijkbaar écht wel nodig! Hoe kan je nu zo dom en egoïstisch zijn?
  • Erik Dhaene

    6 jaar geleden
    Al diegene die voor de vaccinaties zijn, krijgen al de mijne erbij. Er zijn teveel vaccinatieschades veroorzaakt. Kijk eens naar de verboden ( ? ) film " Vaxxed ". Daar zie je precies wat iemand in mijn omgeving meemaakt na vaccinaties.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De mensen worden wakker....