REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal

Vandaag is de 17 miljoenste bitcoin gemined, een mijlpaal voor de eerste én veruit de grootste virtuele cryptomunt die bestaat. Die mijlpaal heeft alles te maken met de schaarste, want 'slechts' maximaal 21 miljoen bitcoins worden in omloop gebracht.

36 reacties

  • Jan Vannuffelen

    6 jaar geleden
    Kristof Husson , dat was mijn antwoord aan David Lievens die denkt dat munten gedekt zijn door goud en zilver . Landen verkochten jaren geleden massaal goud , zoveel dat er afspraken moesten gemaakt worden om de prijs niet te laten kelderen . Dan wordt er massaal geld geprint dat het niet meer mooi is om te zien . munten zijn practisch ook door niets meer gedekt .
  • David Lievens

    6 jaar geleden
    Dank u wel Geert. De gouden standaard bestaat idd niet meer omdat deze de VS bijna ruïneerde tijdens de vietnamoorlog. Dus de regel is niet meer een vaste prijs (in dollar) per ounce. Maar elk land heeft een goudreserve. Waarom denk je, Jan? Omdat goud en in de tweede plaats zilver altijd en overal waarde hebben. De goudwaarde speelt nog steeds een rol bij munteenheden.
  • Jan Sierens

    6 jaar geleden
    Raf Vertongen zegt "Er zijn blijkbaar zelfs al websites waar je ik crypto kunt betalen". Raar dat men verwonderd is over het feit dat je met crypto kan betalen. En toch is zijn verwondering gepast, want het feit is dat de huidige crypto in de praktijk niet bruikbaar zijn. Degenen die ze kopen is enkel voor speculatie gedreven door hebzucht. Zoek even tulpenmanie op en vergelijk de idiotie.
  • Francinne Declerque

    6 jaar geleden
    Hoe het ook zit, als jan modaal nu geld verdienen gaat niet meer met die cryptocurrencies, evenwel hebben we er een paar maand geleden slim de winst ingecashed en er oa nieuwe wasmachine en droogkast van gekocht, en de rest is budget voor vertier.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    En hoeveel elektriciteit kost het ondertussen om er één te minen?